Vracht Veerboten naar Eiland van Man

kaart
  • Isle of Man veerboten
    Isle of Man veerboten

    Zie de beste prijzen die onze klanten onlangs hebben ontdekt

Veerboot routes naar Isle of Man

Speciale aanbieding

Het eiland Man is een Britse Crown Dependency globaal gelegen in het centrum van de Ierse Zee, tussen Britse vasteland en Ierland. Het eiland is misschien wel het meest bekend om zijn jaarlijkse internationale motorrace, het eiland Man Tourist Trophy - meestal beter bekend als de TT - die plaatsvindt gedurende een periode van twee weken in laat-Mei/vroeg-Juni.

Hoofdstad van het eiland en de enige poort poort voor commerciële veerdiensten is Douglas, gelegen halverwege langs de zuid-oost kust. Bevolkingsaantallen van het eiland is ongeveer 80.000, bijna een derde van hen woont in Douglas.

Met zijn nauwe banden met het Verenigd Koninkrijk, de valuta die wordt gebruikt is de Pond. Hoewel de Britse munt aanvaard is, heeft het het Eiland Man ook zijn eigen munten en bankbiljetten, waaronder de One Pound biljet.

Douglas, het Eiland Man heeft voordeel van regelmatige hele jaar door veerdiensten naar Heysham en Liverpool op het Britse vasteland. De enige exploitant is het het Eiland Man Steam Packet Company met twee schepen. Ben-mijn-Chree, een conventioneel schip, werkt het hele jaar door biedt overtochten tussen Heysham & Douglas en een weekend service via de wintermaanden tussen Liverpool en Douglas.

Manannan is een snelle vaartuig en exploiteert een zomer seizoen tussen Liverpool en Douglas evenals overtochten tussen Douglas & Dublin en Belfast. Alleen kleine vrachtwagens kunnen worden ondergebracht op Manannan.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen