Minorca Vracht Veerboot Haven

kaart
 • Minorca
  Vergelijk tijden en prijzen voor Minorca

  Vind de beste tarieven op AFerry

 • Minorca
  Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

  Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

 • Minorca
  Ontdek veerboten van en naar Minorca

  Vind de beste tarieven op AFerry

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Het eiland Menorca is het tweede grootste eiland van de Balearen in de Middellandse Zee, en die behoren tot Spanje in termen van oppervlakte, na Ibiza, en de derde van de bevolking. Het heeft een oppervlakte van 702 vierkante kilometer en 216 kilometer van de kust. De maximale afstand tussen twee punten is 47 kilometer, tussen Ciutadella en Mahon.

Er zijn 2 belangrijke havens op het eiland Menorca. De haven van Mahon is gelegen aan de oostkust, aan het hoofd van een diepe inham die landinwaarts uitstrekt tot 31m. Het is een belangrijke haven. De reden hiervoor is dat de haven 5 km lang is, meer dan 1 km op zijn breedste punt en 15-30m diep is het een van de grootste natuurlijke haven ter wereld. Dit in combinatie met de ligging in de Middellandse Zee, heeft het een strategisch bolwerk voor vele volken in de geschiedenis.

De tweede poort is de kleine haven van Ciutadella aan de westkant van Menorca. Het ligt van de oostelijke kust van Spanje in de Middellandse Zee. Historisch gezien, heeft Ciutadella altijd een zeer belangrijke rol in het Menorcaanse economie gespeeld. Dit deel van het eiland is het dichtstbijzijnde punt naar het naburige eiland Mallorca. De vracht ferry haven van Cuitadella is een smalle inham en een van de kleinste havens in de Middellandse Zee.

Speciale aanbieding

Minorca Kaart

Bekijk map

Havenadres